Италианецът Андреа Гауденци ще продължи да бъде президент на професионалната мъжка тенис асоциация АТР до 2026 година.

Той бе преизбран на поста, който заема от началото на 2020-а.

През последните няколко години Гауденци търпеше доста критики, особено около трудните решения, които АТР трябваше да взима първо с коронавируса и провеждането на турнири във време на пандемия, а след това около санкциите на руски и беларуски атлети.

Гауденци и АТР бяха критикувани и от играчи, а Новак Джокович опита да оглави паралелна организация, но въпреки това италианецът остава на поста.

Смята се, че голяма роля за преизбирането му са изиграли напредналите преоговир със Саудитска Арабия, за които Гауденци има важна роля.

Очаква се в най-близко бъдеще саудитските милиарди да нахлуят с гръм и трясък в тениса, а именно това е закрепило Гауденци на поста му, като целта ще е той да финализира вече напредналите преговори.

"За мен е чест да продължа да давам на спорта, който даде толкова много на самия мен. Горд съм от всичко постигнато до момента. Стратегията ни направи АТР още по-стабилна организация, а новата фаза на мое управление съм сигурен, че спортът ще постигне още по-голям напредък", сподели Гауденци.