Преродената Симона Халеп продължи с невероятното представяне и вече е полуфиналистка на "Уимбълдън".

Румънката победи с 6:2, 6:4 състезаващата се за САЩ Аманда Анисимова, за да продължи серията си от 12 поредни успеха на "свещената трева".

Халеп не е губила на този турнир от третия кръг на 2018-а. Година по-късно тя триумфира с титлата, през 2020-а турнир нямаше заради пандемията, а през миналия сезон румънката отказа участието си заради контузия.

Въпреки трудните моменти в последните две години, тя е като преродена на "свещената трева" и без загубен сет продължава своя марш към титлата.

Днес тя отново нямаше особени проблеми. В предишния кръг румънката се справи с четвъртата поставена Паула Бадоса за 59 минути, днес успехът й отне 63 минути.

Първия сет набързо бе спечелен с 6:2, а изглеждаше, че това ще се случи във втория, когато при 5:2 тя сервираше за мача.

Тогава дойде единственият миг на колебание за румънката. Анисимова осъществи пробив, но при следващия сервис гейм на Халеп, нещата си дойдоха в реда и тя затвори мача с 6:4 във втория сет.

На полуфиналите тя ще срещне състезаващата се за Казахстан рускиня - Елена Рибакина, която победи с 4:6, 6:2, 6:3 Айла Томлянович от Австралия.

Другият полуфинал при дамите противопоставя Онс Джабур от Тунис и Татяна Мария от Германия.