Наоми Осака започва от събота участието си на големия Мастърс турнир в Индиън Уелс, но въпросите към нея на пресконференцията преди старта бяха малко по-различни.

Наред с дискусията за мача срещу Кристина Младенович във втория кръг, който се задава в събота рано сутринта българско време, световната №1 в женския тенис бе питана и за ... кукли.

Оказа се, че 21-годишната японка е един от трите спортни модела, които са включени в глобалната кампания на "Mattel", производител на куклите "Барби".

През тази година се отбелязват 60-години от създаването на компанията, което бе отбелязано с пускането на пазара на кукли, които са "по-широко разпознаваеми и приемливи". Разбирайте - по-различни от общоприетите като визия кукли с руси коси и бяла "кожа".

И така се родиха "барбита" с тъмни и къдрави коси и матовото лице на Наоми Осака, както и на фехтовачката Ибтихай Мохамед и гимнастичката Лори Ернандес.

"Това е огромна чест за мен, а да видя куклата бе направо нереално. Играла съм си с "барбита" като дете и никога не съм си представяла, че ще има модел, направен за мен", каза Осака.

Тя е №1 в ранглистата след два поредни триумфа в турнири от Големия шлем - US Open 2018 и Australian Open 2019, а сега започва да брани позицията си. Нещо повече - ще защитава и титлата си в Индиън Уелс, спечелена преди година.

Мач №1 на втория кръг при жените обаче се очертава да е друг: Серина Уилямс срещу Виктория Азаренка.