Аслан Карацев продължи да пише своята приказка през 2021-а, като спечели първата си АТР титла в кариерата.

Руснакът триумфира в турнира от категория АТР 500 в Дубай, като на финала победи южноафриканския квалификант Лойд Харис със 6:3, 6:2.

Карацев се нуждаеше от час и 15 минути, за да реши един от най-сензационните финали на турнири от такова ниво, който противопостави квалификант и играч с "уайлд кард".

Руският тенисист нашумя по време на Australian Open, когато в ролята на квалификант и дебютант на турнир от Шлема, успя да достигне до полуфиналите, отстрани и Григор Димитров по пътя си.

Очевидно представянето му в Мелбърн не е било случайно, защото в последната седмица Карацев показа тенис на високо ниво и заслужено стигна до титлата на доста силния турнир, в който участваха играчи като Доминик Тийм и Андрей Рубльов.

В типичния си стил, Карацев почти не показа емоции при спечелването на мача, просто за момент стисна победоносно юмрук, но прие успеха, сякаш е един от многото в кариерата му, а не първи.

И през цялото време на финалния мач Карацев не трепна, като с чудесна игра не даде никакъв шанс на Харис, за когото този мач също бе върхъ в кариерата му.

С титлата Аслан Карацев си осигури място в топ 30 на ранглистата, малко повече от месец, след като бе непознат за феновете играчи извън първите 100.