Григор Димитров и Александър Зверев ще открият вечерната сесия на корт "Луис Армстронг" в Ню Йорк, което бе напълно очаквано с оглед калибъра на сблъсъка.

Мачове между подобни асове са винаги част от вечерната сесия на всеки голям турнир, но що се отнася до US Open, това е неприятна новина за родните фенове на тениса.

Гришо и Зверев ще излязат на корта не преди 02 часа след полунощ, което ще принуди най-коравите фенове да прекарат безсънна нощ, но пък ще откаже и доста други от мераците да гледат този двубой.

Именно Зверев сложи край на участието на Гришо на "Ролан Гарос" тази година с безпроблемна победа в три сета, а двамата се срещна и съвсем наскоро в Синсинати, където отново първата ракета на Германия спечели.

Общо взето предимството на Зверев в тези сблъсъци е забележитлено, като той е спечелил последните му пет издания.

Иначе в днешната програма основният корт "Артър Аш" е запазен за мачовете на Карлос Алкарас, Даниил Медведев, Онс Жабер и Елина Свитолина срещу първата ракета на домакините - Джесика Пегула.

Гришо обаче получи място на втория по големи корт, където освен него и Зверев, ще играят тенисисти като Арина Сабаленка, Стан Вавринка и Яник Синер.