Още над 2000 допълнителни билета бяха пуснати в продажба от организаторите на шоуто между Роджър Федерер и Рафаел Надал.

То ще счупи световния рекорд за най-голяма публика в тениса.

Демонстративният двубой ще е на 7 февруари догодина в Кейптаун, Южна Африка. Стадионът в града, който прие и мачове от Мондиал 2010 по футбол, събира общо около 55 000 зрители.

Талоните вече са изчерпани, като с тях продадените билети са около 50 700, а това е с близо 9 хиляди повече от досегашния най-посетен мач.

Нищо чудно заради огромния интерес, организаторите да пуснат още билети, но в момента се взимат всички мерки за сигурността на зрителите и се преценява дали това ще е уместно.

Мачът Федерер - Надал ще е №1 в историята като зрители, след като точно Маестрото и Александър Зверев счупиха рекорда преди месец. Те играха в друг шоумач в Мексико на Plaza de Toros, арена за борба с бикове, пред 42 517 фенове.

Девет години по-рано в Брюксел рекордът бе поставен от Ким Клайстерс и Серина Уилямс - 35 681 зрители на футболен стадион.

Сега в Кейптаун отиват двама от тримата най-големи в новата история на тениса, а в името на шоуто, пред стадиона ще бъде оформена и огромна фензона за над 7000 души. Там на екрани ще върви мачът, ще има музика и забавления.

За тези места също ще се продават билети, така че общата бройка на хората, платили да гледат на живо (или почти) двубоя, може да мине 60 000.