Шампионът на първия Grand Slam на Интерактив Тенис е ясен и неговото име е Радо Владимиров. Надпреварата събра 128 любители на тениса от цялата страна, а на централния корт на Национален Тенис Център, Радо и Марк Хаджижеков сътвориха истинско шоу за публиката.

Владимиров се наложи над поставения под №1 в схемата Хаджижеков след три сета и 6:0, 4:6, 1:0(4), а запис от финала има в YouTube канала на любителската общност.

Няма съмнение, че и двамата играчи достигнаха финала напълно заслужено. За Марк, трудностите дойдоха още в първи кръг от квалификанта Марин Нейков от Асеновград - 7:6(11) 6(5):7 1:0(7). Победата му послужи като трамплин, и без особени трудности той отстрани Милослав Марчев с 6:3 6:4, след което и Станислав Ников с 6:4 6:4. На полуфинала, Марк се справи и с бившия No.1 Едиз Батран, като при 6:3 6:2 се класира за финала на първия Grand Slam.

Жребият пък беше по-благосклонен към Владимиров и той с лекота стигна до полуфинала, елиминирайки Иван Андреев с 6:0 6:3, Мартин Михайлов с 6:4 6:1, а на четвъртфинала - Милен Георгиев, с 6:2 6:3.

Последва сблъсък с Борис Генков от Пазарджик, а това беше финал преди финала. Но и той бе спечелен със 7:6(3), 6:3.

Във финала Хаджижеков тръгна трудно и загуби първия сет с 0:6. След това Марк се мобилизира изравни сетовете до 1:1.

"Третият сет е тайбрек и там вече е много игра на нерви. Когато поведох 7 на 3 се поуспокоих. Той обаче се изнерви допълнително и заслужено взех тайбрека. По-опитният винаги взима тайбреците", заяви шампионът Владимиров след финала.

Заедно с трофея Радо получи и награди от спонсорите, както и 2000 точки, които директно го изстрелват на челна позиция в националното класиране.

Организаторите благодарят на стотиците зрители, които избраха да проследят развоя на най-големия турнир за любители в България. Не липсваше публика както на трибуните на Националния Тенис Център, така и в YouTube канала им.

Също така благодарят и на спонсорите, които осигуриха награден фонд от над 2500 лв. за първия Grand Slam, а и на медийните партньори, без които турнирът нямаше да е същия - Sportal, "Точка за пробив" по Max Sport, Dir.bg, Tenniskafe, Tennis Мedia и Спортен Календар.

След края на Vimax Open 2024 турнирите продължават с пълна сила, а календарът от любителки тенис състезания за юли е наличен на сайта на Интерактив Тенис - www.interactive-tennis.com.