Агентът на британската тенисистка Ема Радукану е категоричен, че не спонсорските договори са причината за неубедителните й резултати през тази година.

В края на миналата младата състезателка шокиращо спечели US Open като квалификантка и заради атрактивната си външност привлече десетки спонсори, като подписа договори за милиони долари.

Агентът й Макс Ейсенбъд, който преди това работи с рускинята Мари Шарапова и китайката Ли На, смята, че Радукану просто няма късмет.

Той твърди, че с неговата клиентка са отказали договори за милиони долари и са ограничили ангажиментите й със спонсори на 18 дни за година.

"Можеше да правим 50 дни със снимки. Никога не съм виждал подобно вълнение от компаниите. Те искаха да работят с Ема след триумфа й на US Open", разкрива Ейсенбъд.

През тази година 19-годишната Радукану е едва с осем победи в 19-те мача, които изигра, като освен това се оплака от няколко контузии.

"Годината за нея е тежка. Просто има лош късмет и се зарази с коронавирус по време на почивката. След това трябваше да играе, за да компенсира. Но и да не беше снимала с нито един спонсор, нямаше да е различно. Вие медиите обръщате внимание на всички тези неща, но дори тя да се беше заключила в стаята си и не правеше нищо, резултатът щеше да е същият", добави агентът.

Ейсенбъд изтъква, че това е третият случай, в който има огромен интерес към негова клиентка. Спомня си как 17-годишната Мария Шарапова победи Серина Уилямс на финала на "Уимбълдън". Тогава бащата на рускинята е искал да монетизира успехите й, но и в същото време това да не й пречи на представянето на корта.

Спомня си и как 116 милиона китайци са гледали триумфа на Ли На на "Ролан Гарос" през 2011 година.