Младата британска тенис звезда Ема Радукану сподели, че понякога й се иска да не бе печелила US Open през 2021 година заради трудностите, които изпитва сега.

20-годишната тенисистка ще пропусне "Уимбълдън" и US Open през тази година, след като претърпя операции на китката и глезена, и падна до №128 в световната ранглиста.

Според нея спечелването на титла от Големия шлем на толкова ранна възраст носи и своите негативи.

"Когато спечелих титлата, бях много наивна. Това, което осъзнах в последните две години е, че тенис турът не е много приятно и безопасно място, на което може да имаш доверие.

Трябва постоянно да си в защитен режим, защото има много акули, хора в индустрията, които на тази възраст ме виждат като прасе касичка.

Трудно е да навигираш в подобна ситуация и на няколко пъти не можех да издържа. Научих да се кръга ми от хора да е възможно най-малък.

Откакто спечелих трофея, имах няколко падения. Понякога си мисля, че щеше да е по-добре да не се беше случвало. След това си спомням какво почувствах тогава и колко беше истинско", споделя британката.

След триумфа си над Лейла Фернандес на финала през 2019-а, Радукану получи десетки предложения за спонсорство и реклама на различни продукти, но в последно време контузиите я дръпнаха назад.