Рафаел Надал се отчете с поредната си благотворителна акция в последнтие месеци, като този път по повод коледните празници дари 3 тона храна.

Хранителните продукти са предназначени за нуждаещите се на остров Майорка, като основно става въпрос за деца от бедни семейства.

"Нашата цел е да помогнем да семействата, които се намират в затруднено положение, да се справят с една съвсем основна нужда: прехраната.

Фондацията ни е на повече от десет години. Заради пандемията се наложи да отложим много от проектите си. Уверени сме, че през 2021-а положението ще се подобри, ваксината срещу Covid-19 ще бъде ефективна и ще можем отново да изградим живота си такъв, какъвто беше", сподели Надал.

По време на първата вълна от пандемията в Испания, Рафа Надал събра близо 14 милиона евро чрез различни кампанни, като дари парите на болниците в страната.

Той също така се включи и на първа линия в борбата със заразата, заради което напълно заслужено получи и рицарски орден.

Надал обаче има и противници, които бурно разкритикуваха инициативата му с дарените 3000 килограма храна.

Симпатизанти на левицата в Испания обвиниха Надал, че това е просто PR ход, който по никакъв начин няма да помогне на хората в Майорка.

Според тях тези три тона храна са стрували около 2000 евро, което е нищо за Матадора и неговото състояние от над 170 милиона евро.