Рафаел Надал отказа да пътува до Ню Йорк, за да участва в подновяването на АТР тура.

Докато неговите колеги се готвят за започващия утре US Open, Матадора даде интервю пред списание "GQ", в което говори за значимите моменти в кариерата си.

Испанецът нямаше как да подмине дългогодишния си треньор и негов чичо - Тони, за когото призна, че е основната причина за успешната му кариера.

Надал дори призна, че без чичо си Тони, едва ли изобщо щеше да се захване с този спорт.

Освен това, той засегна и теми като коронавируса и неуспешната борба на правителството с него.

"От професионална гледна точка Тони е най-важният човек в живота ми. Ако не беше той, дори нямаше да съм тенисист. В един момент той реши, че иска да прекарва повече време със семейството си и в академията, и аз нямам никакъв проблем с това.

Всичко между нас винаги е било наред. Винаги съм казвал, че семейството е на първо място. Той първо ми е чичо, а след това ми е треньор.

Като всеки човек, аз също имам право да изразявам мнението си. Да, критикувам правителството, но не го правя в ролята си на тенис звезда. Правя го както всеки друг гражданин, независимо от професията.

Преди всичко аз съм испански гражданин и имам права като всеки друг. Правя го в медиите, а не в социалните мрежи, защото просто съм друг тип човек. Аз израснах преди Фейсбук и Инстаграм, не мисля, че там е мястото за изразяване на гражданска позиция".