Рекордьорът по спечелени титли от Големия шлем Рафаел Надал е бил близо до това да се откаже от тениса. Матадора от Манакор призна това в интервю за вестник "Марка", в което говори и за новия етап от живота си, започнал с раждането на първото му дете - момче, което също се казва Рафа.

"Раждането на сина ми беше драстична промяна, но трябва да се организирам, за да водя професионалния си живот по най-добрия възможен начин. Щастлив съм, наслаждавам се на нов етап в живота ми. Винаги съм мислим, че това ще се случи, когато се откажа от тениса. За щастие обаче кариерата ми продължи повече, отколкото съм си мислел. Така че трябва да съчетавам двете неща и да бъда възможно най-добър на корта все още", каза испанската легенда.

Надал се върна и към първата половина на настощяата година, в която по собствените му думи е преминал през пет изключително трудни месеца заради контузията на крака, а след това и заради това, че се зарази с COVID-19. На полуфинала на Australian Open испанецът е счупил ребро и въпреки че почти не е можел да диша, все пак е взел решение да играе във финала с Тейлър Фриц, който в крайна сметка спечели.

"Контузията на крака ми е нелечима и когато нервът започне да ме боли, трябва да прибягвам до инжекции", разкрива още той.

"Обмислях да спра с тениса, защото бях тъжен почти всеки ден и бях изгубил жизненост. Но така или иначе, кариерата ми вече е на второ място. На първо е личния ми живот", добавя Надал.

Той сподели, че е възможно да отпътува за Австралия още на 26 декември, защото началото на "Юнайтед Къп" е само пет дни по-късно и планира да изиграе два мача преди началото на Australian Open. А също така не пропусна да говори и за съперничеството си с Роджър Федерер и Новак Джокович.

"Аз бях първият голям съперник на Федерер. Когато дойде Новак, Федерер все още беше по-добър от мен, но през последните години спечелих повече от Роджър и често спорех за титлите с Джокович. Мисля, че никой от тримата нямаше да бъде толкова добър на 35 години, без да ги има другите. Федерер, Джокович и аз променихме границите, винаги искайки повече", обобщи Надал.