Рафаел Надал се сбогува с Australian Open едва във втория кръг, след като допусна шокираща загуба от Макензи Макдоналд (САЩ), при това в три сета - 4:6, 4:6 и 5:7. Шампионът от последното издание на турнира в Мелбърн, който започна тазгодишното издание като водач на основната схема, получи контузия в края на втория сет, след която просто нямаше шанс да се противопостави на американския си съперник.

Контузията на Рафа бе в бедрото, като става дума за мускулно разтежение.

"Още в предните дни забелязха, че има някакъв проблем, но не беще нищо като това, което се случи днес. Знаете, че имам своята история с травми в бедрото в миналото", заяви испанецът след отпадането си.

"Винаги в кариерата си досега съм приемал случващото се. В случая обаче не мога да кажа, че не съм смазан психически, защото ще излъжа. Напротив, точно така е. Не мога да ви кажа, че животът е фантастичен и трябва да останем положително настроени. Труден момент, но трябва да го приема, за да продължа напред", допълни още Матадора.

Легендарният испанец заяви, че ще може да даде повече детайли относно травмата си едва след преглед на ядрено-магнитен резонанс. Също така Рафа заяви, че не се е отказал от участието си в мача, защото това не подхожда на един защитаващ титлата си шампион.

"Опитах се да продължа, но без да усложнявам травмата си допълнително. Не можех да тичам и не можех да удрям от бекхенд", сподели той.

Разбира се, като всеки голям спортист, Надал отдаде дължимото на съперника си Макдоналд и го поздрави с класирането за третия кръг.

Междувременно друг американец също записа победа. Франсис Тиафо надви в три сета Жученг Чанг (Китай) - 6:4, 6:4, 6:1.