Рафаел Надал изненадващо отстъпи на Лойд Харис в осминафиналите на турнира в американската столица Вашингтон. Испанецът си тръгва от надпреварата след 4:6, 6:1, 4:6.

Това бе най-ранното отпадане на Матадора през тази година, като за последно не успя да преодолее тази фаза в Акапулко през 2019-а. Тогава падна жертва на Ник Кирьос.

Надал стигна до мача с Харис по много труден начин след победа във финален тайбрек и тогава се оплака от болка в крака. Изненадващо, сега каза, че дискомфортът значително е утихнал и отдаде заслуженото изцяло на своя съперник.

"Просто не бях готов. Най-позитивното е, че кракът ми е по-добре от вчера. Трябваше да срещна играч, който играе много добре. В някои случаи играх по-добре от вчера , но в ретия сет не знаех как да се възползвам от възможностите си. Това е спортът. Не може да правиш грешки в ключовите моменти. В тях се чувствах и нервен. Сервисът ми също не работеше.

Дойдох тук с идеята да дам най-доброто от себе си. Ще имам нова възможност в Торонто и там също ще се постарая", заяви испанецът.