Тенисът е замразен за неопределено време заради епидемията с коронавируса и големи надпревари начело с "Уимбълдън" бяха отменени.

Най-добрият американски тенисист към момента - Джон Иснър, изложи своето песимистично становище за подновяването на любимия спорт, като твърди, че той ще е един от най-късно възстановилите се от кризата.

"Сега пред нас са само въпросителни и не можем да предвидим нищо, защото има голямо объркване. Аз имам мое си мнение и се надявам да не съм прав, защото мисля, че тенисът ще е сред последните спортове, които да се върнат.

Не мисля, че организаторите на който и да е турнир ще искат да приемат първата надпревара след паузата. Мерките за здравето ще трябва да са максимални и ще пътуват хора от различни точки по света. Рискът ще бъде още по-голям. Ще пристигат хора от държави, където ситуацията е много по-тежка", заяви 34-годишният американец.

Иснър вярва, че при подновяването на тениса все още ще има държави, които налагат рестрикции за пристигането на хора от конкретни държави. Това би попречило са нормалното провеждане на местен турнир.

Добави и че не е съгласен с решението на организаторите на "Ролан Гарос", които изместиха надпреварата за септември без да се съветват с играчите и с ATP.