Раздвижване в тениса вещаят новините около двата турнира в Големия шлем, които се очаква все пак да се изиграят през 2020-а.

След отменянето на "Уимбълдън", погледите са насочени към "Ролан Гарос" и US Open, които обаче се оказаха в съвсем близки дати и през седмица заради прибързаното пренасрочване от организаторите на турнира в Париж.

Новините са, че в понеделник от френската столица ще има нова промяна - тя ще измести старта на "Ролан Гарос" за 27 септември. Това ще даде не една, а две седмици между американската надпревара от Шлема и тази в Париж.

На 13 септември трябва да е финалът на US Open. Това решение ще успокои малко духовете сред тенисистите, които се бунтуваха, че трябва да пътуват между континентите и да се готвят едва няколко дни на съвсем различна настилка между двата турнира.

Още по-драстична промята се готви в Щатите, където организаторите обмислят вариант за US Open не в Ню Йорк, където е домът на надпреварата, а в Калифорния.

Комплексът в Индиън Уелс, където трябваше да е Мастърс турнира през март, станал първият голям отложен такъв заради пандемията, е готов да поеме надпреварата.

Той разполага с всичко необходимо за турнир от ранг Голям шлем и е единствен в САЩ, който може да се справи.

Решението за това ще бъде взето в началото на юни, но през идната седмица предстоят разтовори между хората от US Open, представители не Индиън Уелс и ръководители на ATP и WTA.