Роджър Федерер се оттегля тази вечер, след като изиграе мача си на двойки от турнира Laver Cup в Лондон.

До него като партньор ще е вечният съперник в тази бляскава кариера - Рафаел Надал (за Тим Европа), а от другата страна на мрежата ще застанат американците Джак Сок и Франсис Тиафо от състава на Тима на света.

Срещата ще започне в лондонската "O2 Арена" не по-рано от 22,30 часа наше време, ще я предава Евроспорт.

Четвъртък вечер даде идеална възможност за последна паркетна изява на асовете в срещата на европейците с останалия свят да се съберат не по екип и с ракети в ръце, а в елегантни костюми.

ВИЖТЕ СНИМКИТЕ ЗА ИСТОРИЯТА ОТ ВЕЧЕРТА В ЛОНДОН С АСОВЕТЕ>>>

Снимка: Getty Images

И те се събраха - четиримата, написали новата история на тениса, наричана от експертите "златна ера" на този спорт.

Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри вървяха един до друг по пътя към корабчето, което ги преведе по Темза към "Съмърсет Хаус", където пък бе официалният прием, вечерята и партито на играчите преди турнира.

КАК ФЕДЕРЕР ПРОМЕНИ ТЕНИСА ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО>>>

По-рано в същата вечер на четвъртък, карето аса на тениса напълни залата за открито занимание. Хиляди се стекоха, за да ги видят и аплодират дори на тренировка, която бе повече като някакво приятно събиране с ракети в ръце, за да се посмеят и позабавляват.

А останалите от отбора на Европа - Матео Беретини, Стефанос Циципас, Каспер Рууд и Камерън Нори, никога няма да забравят тези три дни в Лондон, участието си в тази открита тренировка и вечерята след нея. Защото бяха в компанията на четиримата големи.

Тези четиримата - "Бийтълс на тениса", ако ни позволите сравнението, имат заедно 4043 победи в ATP. Средно по над 1000 на човек! Спечелиха 66 турнира от Големия шлем в последните 19 години, откакто през 2004-а Маестрото даде тон със своя първи трофей. Сами можете да пресметнете колко от тези титли (по 4 на сезон са) им убягнаха за този период от общо 76 изиграни надпревари в Шлема.

Рафа, Роджър, Ноле и Анди имат 329 титли в ATP тура. Те са легенди, а една от тях довечера за последен път излиза на корта за професионален мач.

Достойно изпращане с фотоси, които остават в историята.

ВИЖТЕ ЦЯЛАТА ГАЛЕРИЯ ОТ ЗНАМЕНИТАТА ВЕЧЕР В ЛОНДОН НА АСОВЕТЕ НА ТЕНИСА>>>

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images