Само няколко седмици, след като се превърна в национален герой за цяла Австралия, световната №1 в тениса се оказа обект на критики от властите и редица организации в родината си.

А причината изглежда наглед доста безобидна, защото Барти си навлече гнева на много хора с отпиването на бира.

Това се случи по време на интервю по австралийския "Канал 9". В спортното предаване, което има доста непринуден и забавен формат, Барти се бе отдала на разговор с водещите и реши да си отвори бутилка бира и да отпие.

Едва ли тенисистката е осъзнавала в този миг, че в рамките на следващите минути тя ще бъде разкъсана от критики в социалните мрежи от най-различни австралийски организации. Основната критика към Барти е, че прославя алкохола в национален ефир.

Първите съмнения бяха, че това е продуктово позициониране и реклама на марката бира, но от компанията производител категорично отрекоха да имат сключен договор с тенис звездата.

Така целият гняв се стовари върху Барти. Редица организации изразиха възмущение, че модел за подражание и голям шампион като нея, рекламира и насърчава пиенето на бира.

Барти подари невероятни емоции на цяла Австралия с триумфа си на Australian Open, който бе първи за страната от 44 години насам. След победата тя си взе дълга почивка и все още не е дала заявка за следващия си турнир.