Братът на легендарния Джон Макенроу - Патрик, се е изолирал от семейството си и вече три седмици живее в мазето в дома си.

53-годишният Макенроу е шампион на "Ролан Гарос" в двойките, които бяха силата му в тениса. Той е бивш капитан на САЩ за Купа "Дейвис", както и втори такъв на Отбора на света за "Лейвър Къп", заедно с брат си Джон.

Пред "Скай Спортс" той разказва как се справя с болестта и какво е да си изолиран във времената на пандемия.

"Когато имаш мазе вкъщи, приключенията са възможни", споделя с усмивка Патрик, който живее в Ню Йорк.

Той разказва за първите си симптоми на заразата: "Чувствах се малко по-зле от нормалното, много изтощен. Мислих си, че е защото тичах повече в последните няколко дни заради работа по академиите ни в Ню Йорк. Беше стресиращо за мен, съпругата и децата ми. В няколко дни не се чувствах добре и помня, че в събота на вечеря реших да си измеря температурата. И тогава видях, че е 38 градуса.

За щастие имаме мазе с тоалетна и се изолирах там преди три седмици. Имам късмет, защото симптомите ми не са от най-тежките. Имах настинка преди дни, диария и болки. Първите две нощи не успявах да спя добре заради всичко, което се случва в Ню Йорк. Беше невъзможно да се тествам заради състоянието на болниците и медицинските кабинети. Здравната система се срина.

Седмица по-късно ми направиха тест и ме сложиха в списъка. След още една седмица дойдоха резултатите - всичко беше практично и добре организирано. Оказа се, че имам коронавирус. Беше изненада за мен, но го приех предпазливо оптимистично", споделя специалистът в двойковите мачове.

"Сега спазвам правилата за социална дистанция и още съм в мазето, защото искам да направя нов тест, който да се окаже отрицателен. Отново съм в списъка и се надявам всичко да мине добре за доброто на семейството ми. Жена ми е страхотна, децата са здрави. Те започнаха онлайн обучение преди три седмици и са доста заети. Вкъщи най-използваната практика е гледането на филми от Нетфликс. Опитвам се да ходя максимално много и прекарвам много време с кучето си", завършва Патрик Макенроу.