Сериозен скандал е може да разтресе "Уимбълдън", като дни след финала на турнира, Антикорупционната агенция в тениса ITIA, започна разследване по два от мачовете.

Причината е в съмнителните залози около тях, а сведенията са предадени на агенцията от букмейкърски къщи.

От ITIA отказаха да коментират детайли около мачовете, като уточниха, че това просто са съмнения, а не доказателства за нещо нередно около двата мача.

Немският вестник "Die Weit" обаче излезе с подробности около предполагаемите два мача от турнира.

Единият от тях е бил част от първия кръг при мъжките двойки. Там соченият за фаворит преди мача тандем е спечелил първия сет, след което е имало доста необичайни залози в големи размери за обрат.

И в крайна сметка обратът се е случил, като двойката фаворит е загубила.

Общо четири мача от първия кръг при мъжете отговарят на това описание. Ако говорим за уреждане на мача, то то вероятно е дело на загубилата двойка.

Ако следваме описанията, ето кои са четирите заподозрени двойки: Уесли Колхоф и Жан-Жулиен Ройер от Нидерландия. Тим Пуц (Германия) и Майкъл Винъс (Австралия), Раду Албот (Молдова) и Николоз Басилашвили (Грузия), както двойката Марсело Демолинер (Бразилия) и Сантяго Гонзалес (Мексико).

Другият мач, който изданието "Die Weit" подозира, мач на сингъл на един от немските тенисисти.

След края на втория сет са направени огромни залози за точния брой на геймовете в третия сет. В крайна сметка всички тези залози са се оказали печеливши.

В случая е по-трудно да се предполага кои са замесените играчи, защото Германия имаше седем участника в мъжката схема, които изиграха общо 13 мача на турнира.

А и специфичният залог от точен брой геймове в сета предполага, че замесени в скандала може да са играчите и от двете страни на мрежата.