Провеждането на "Уимбълдън" е под въпрос, а организаторите му от "All England Club" обявиха, че окончателно решение ще има в рамките на седмица.

На този етап целият тенис по света е спрян до 7 юни, три седмици преди старта на "Уимбълдън". По план турнирът от Големия шлем трябва да стартира на 29 юни.

Организаторите тотално са отхвърлили вариант за провеждане на турнира пред празни трибуни. Единствената алтернатива е отлагане.

Никой не вярва, че до края на юни Великобритания, а и въобще целият свят ще се е преборил с пандемията. Вече от седмица легендарните кортове в южната част на Лондон са затворени, вероятно ще останата в това положение още няколко месеца.

"Единственото важно нещо на този етап е здравето на обществото. Ще подходим напълно отговорно, с мисъл първо за здравето, после за тениса.

Правихме доста планове за провеждане на турнира през 2020-а, но не вярвам, че ще се получи. Свикахме среща, след която ще има окончателно решение", сподели директирът Ричард Люис.

Ролан Гарос вече бе отложен, като организаторите на своя глава решиха, да го преместят за месец септември.

Решение, което разгневи огромна част от тенисистите, а някои дори заплашиха с бойкот.

Едва ли "Уимбълдън" ще прибегне до вариант с преместване. По-скоро организаторите ще се откажат от провеждането му през тази година.

За цялата си 143-годишна история, турнирът не се е състоял в 10 случаи. Всички те по време на световните войни.