Бившият №1 в тениса Анди Родик, заяви, че е несъстоятелно в момента да посочим кой е най-великият от Голямата тройка - Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Американецът вярва, че тримата първо трябва да завършат кариерата си, за да има конкретни постижения, по които да ги сравняваме.

"Мисля, че е глупаво. Това е като да дадеш Оскар преди да си изгледал края на филма. В това няма логика. Ако избереш един, ще е неуважително към другите двама. Твърде рано е. Мисля, че сме късметлии да гледаме тримата активни и трябва да изчакаме", заяви Анди.

Той си спомни и за мач, който го е убедил, че тези тримата са нещо различно от останалите. На Олимпиадата през 2012-а американецът бе сломен от Новак Джокович.

"Той беше като дете на корта. Мислих, че играя добре, но Джокович ме удари като барабан. Това бе един от първите пъти, в които виждах, че такива мачове са различни от всички други. Тези момчета са от друга планета. Начинът, по който той играеше, бе шокиращ за мен", спомня си американецът.