Възстановяването на Роджър Федерер от операцията в коляното премина по план, а Маестрото вече се подготвя на пълни обороти за сезон 2021.

Той възнамерява да се завърне на корта в Австралия, като няма никакво намерение да се отказва от професионалния спорт скоро.

Все пак Федерер продължава да се занимава и с десетките си начинания извън корта, като представи нов модел маратонки на компанията "Оn", където е главен акционер. По време на презентацията той засегна и теми около тениса, както и прекараните месеци у дома със семейството. Нещо, което определено не му се бе случвало в последните години.

"Много ми харесва да съм в Швейцария. Последният път, когато си бях вкъщи за повече от шест седмици, беше когато бях на 16. В момента обстановката е много релаксираща не само за мен, но и за децата ми. На моменти заспивам през деня, защото вечер си лягам късно, но това е много далеч от напрежението, съпътстващо тениса.

Харесва ми да прекарвам време с децата си, да се разхождаме заедно и просто да ги гледам как растат. Любимото ми хоби, а в известен смисъл и работа, е да бъда баща и да съм сигурен, че се справям възможно най-добре.

Също така постоянно чета вестници и следя новините, защото искам да знам какво се случва. Обичам да се обаждам на приятелите си и да обсъждаме актуалните събития.

Определено няма да се оттегля сега. Тренирах миналата седмица и би трябвало да съм отново на корта в началото на януари. Полагам много усилия да се завърна, искам да съм на корта и да играя срещу легендите на спорта, срещу най-добрите играчи. Чувствам, че все още имам какво да дам на тениса. До момента се справям добре с възстановяването, но пътят е дълъг", сподели Маестрото.