Новак Джокович постигна своята 33-а поредна победа на "Уимбъдлън" и се класира за полуфиналите на турнира.

Сърбинът трябваше да изиграе нов тежък четирисетов мач, но успя да се справи с Андрей Рубльов, побеждавайки го с 4:6, 6:1, 6:4, 6:3.

Така след четирите си поредни титли на "свещената трева", Ноле продължава уверено да крачи към пореден трофей №5.

Джокович не е побеждаван на този турнир от 2017-а, като с начина си на игра и тази година показва, че трудно някой би могъл да го спре по пътя към целта му.

Разбира се, играч от топ класа, какъвто несъмнено е Андрей Рубльов, успя да окаже съпротива и да затрудни сърбина.

Снимка: Getty images

Руснакът дори взе първия сет, когато успя да отрази три брейкбола на Ноле в шестия гейм, а след това успя по перфектен начин да накаже пропуснатите от сърбина шансове.

Това се случи в деветия гейм, когато още с първия си брейкбол Рубльов проби и поведе с 5:4, а след това затвори сета 6:4.

Загубеният сет сякаш събуди Ноле, който излезе и просто се разправи с Рубльов във втората част, печелейки я с 6:1.

Третият сет обаче бе най-драматичния сет в мача, като първи Рубльво можеше да пробие, когато поведе с 40:15 във втория гейм, но Ноле успя да обърне нещата.

От своя страна сърбинът проби за 3:2, но имаше най-трудния си гейм в мача при 5:4, когато трябваше да сервира за третия сет.

Тогава Рубльов на три пъти достигаше до брейкбол в този най-дълъг гейм за целия мач, но и в трите случая Ноле се измъкваше, за да успее след шестото равенство от 40:40, да реализира победните точки за 6:4.

С аванс от 2:1 сета нещата станаха една идея по-спокойни за Ноле, който с 6:3 в четвъртия гейм успя да спечели този мач, 33-и пореден за него на "Уимбълдън".

Така на полуфиналите той ще се изправи срещу Яник Синер, който по-рано днес победи голямата сензация Роман Сафюлин с 6:4, 3:6, 6:2, 6:2.

Снимка: Getty images