Румънската тенисистка Александра Каданчу направи стъписващо изказване, което едва ли ще се хареса на звездата Серина Уилямс.

Американката е изключително чувствителна за това да не бъде засегната по никакъв начин, а в случая румънката говори за една от най-деликатните теми - физиката на 23-кратната шампионка от турнири на Големия шлем.

"Видях я под душовете в съблекалнята по време на първото ми участие на турнир от Шлема - каза Александра в студиото на онлайн изданието GSP в родината си. - Беше невероятно, не можех да повярвам колко огромна беше. Бях шокирана в следващата седмица, не можех да спра да мисля за физиката на Серина.

И е още по-невероятно как се движи тя и как играе, при тези габарити. Възхищавам се от нея като състезател и мисля, че тя и Рафа Надал са примери за това как със здрава работа може да се постигне всичко."

Случката се разиграва през 2012-а, когато Каданчу дебютира в Мелбърн на Откритото първенство на Австралия. Тогава Серина е в стихията си, на 30 години и преследваща всички възможни титли през сезона. Не успява да спечели тази конкретно, губейки изненадващо на осминафинал от Екатерина Макарова.

Самата румънка има едва един успех на турнир от Шлема ("Уимбълдън 2013") и никога не е била звезда. В момента е на 30 години, номер 292 в ранглистата на WTA.

Въпреки че балансът и от победи в кариерата е положителен, няма спечелена титла в женската верига.

Куриозно, съвсем скоро Серина обсъждаше в интервю за британското списание "Bazaar" именно темата с мускулите и физиката, която я отличава от останалите тенисистки.

"Когато бях тийнейджърка, искаха от мен да отслабна и да сляза до определени килограми - казва Уилямс в интервюто. - Но в един момент се замислих - защо, по дяволите, да го правя? Та това е моето оръжие, силата ми. Това ме прави по-добра от останалите.

Когато се роди дъщеря ми Олимпия, видях, че има ръце като моите. Ще опитвам да и повтарям винаги да е такава, каквато е и да не се интересува какво хората биха казали за нея."