Дария Касаткина показа голяма концентрация и много класа, за да се справи бързо и безапелационно с първата ракета на България при жените - Цветана Пиронкова, на старта на US Open.

Рускинята победи с 6:2, 6:1 за само 65 минути игра на корт №7 в Ню Йорк, като не даде никакъв шанс на Цвети да мечтае за нов страхотен пробив на турнира.

Преди година българката се завърна в голямата игра именно на Откритото първенство на Щатите след близо 3 години извън тениса. Пиронкова тогава игра четвъртфинал.

Сега обаче надеждите за полет бяха прерязани рано от световната №27 (а българката стартира мача като №107 в ранглистата). Касаткина е една от най-добре представящите се тенисистки в тура за годината, като очакванията за нейното представяне на US Open са доста високи.

Рускинята проби още в откриващия гейм на мача, но Пиронкова показа опит и класа, отвръщайки веднага с рибрейк. Още в първия сет обаче стана ясно, че мисията е невъзможна за Цвети. Тя спечели второто си подаване след маратон с три спасени точки за пробив, но загуби следващите две за 2:6 в първия сет.

Вторият пак тръгна с пробив на Касаткина, след това при 1:3 и 1:5 дойдоха още два - тази част отиде в историята само за 26 минути, а Пиронкова вече видимо не се чувстваше комфортно на корта.

Тя отпада, а което е по-неприятно, ще загуби цели поне 75 места в ранглистата и ще е в най-добрия случай №182 от идния понеделник.

Това се случва заради многото загубени точки (420) след отличното представяне преди година и ранното отпадане сега в Ню Йорк.