Скандалите свързани с коронавируса около Откритото първенство на Австралия продължават с пълна сила, след като световният №6 разкри, че е бил заразен при влизането си в страната.

Става въпрос за руснака Андрей Рубльов, който шокира всички с признанието си, че въпреки положителния му тест преди полета за Австралия, страната му е позволила да влезе на нейна територия.

Обяснението на руснака е, че той е ваксиниран и е бил без никакви симптоми на вируса, просто PCR тестът му преди излитането е отчел положителен резултат. Австралийските власти са го допуснали на територията си, а той е прекарал 10-дневна карантина в хотелската си стая.

"Когато излетях към Австралия все още бях позитивен. Но нивата на така нареченият COVID SS бяха прекалено ниски, аз нямах симптоми и не бях опасен за околните.

Именно заради това ми позволиха да вляза в страната, но с условие, че не излизам от хотелската си стая в продължение на 10 дни. В първия си мач усещах умора, но днес съм по-добре", заяви Рубльов, който победи литовеца Рикардас Беранкис и се класира за третия път на надпреварата.

Признанията му бяха шокиращи на фона на цялата драма, която се разигра около Новак Джокович в седмицата преди турнира.

Тогава получилият медицинско изключение заради прекаран коронавирус Джокович, бе депортиран от Австралия заради липсата на ваксина.