Световният №4 Каспер Рууд в пореден мач показа, че миналогодишното му достигане до финала на "Ролан Гарос" по никакъв начин е е плод на случайност.

Норвежецът се класира за четвъртфиналите след много класна победа с 3:0 сета над Николас Джари - 7:6(3), 7:5, 7:5.

Резултатът лъже, защото битката продължи 3 часа и 22 минути, и бе много равностойна. Макар и стилът му да не е сред най-атрактивните, Рууд успя да е безгрешен в заключителните моменти на всеки един от трите сета.

Шампионът от Женева Джари, който победи Григор Димитров на тогавашния финал, показа майсторството си на червените кортове, но направи цели 67 непредизвикани грешки.

Снимка: Getty Images

Това се дължеше на добрата игра на Рууд от основната линия, като неговите неточности бяха с два пъти по-малко. Да, уинърите на Джари показваха съвсем друго число - 56:30, но той не успяваше да ги вкара в най-ключовите моменти.

В рамките на втория и третия сет световният №35 имаше пробив аванс, но и в двата случая Рууд успяваше да обърне с два поредни пробива на своята сметка.

В слевдащия кръг той ще се изправи срещу друг скандинавец в лицето на Холгер Руне (Дания) или аржентинецът Франсиско Серундоло.