Рафаел Надал изигра най-добрия си мач до момента на тазгодишния "Уимбълдън" и победи Жо-Вилфред Цонга с 6:2, 6:3, 6:2, за да се класира на осминафиналите.

Матадора игра фантастично и дори повдигна нивото си спрямо мача с Ник Кирьос, макар че съперникът му днес не успя да покаже най-доброто от себе си.

Цонга, който изигра фантастичен равностоен осминафинал с Федерер в Хале, отпадна от "Уимбълдън" след победи над Бърнард Томич и Рикардас Беранкис с по 3:0.

Той прие загубата от Рафа с усмивка и в последния гейм, който взе самоиронично подканваше публиката да се вдигне и да го подкрепи, като тя не пропусна да го направи. Двамата се поздравиха топло след края.

Надал изглежда във фантастична форма и остава един от фаворитите за спечелване на турнира. Следващият му съперник също изглежда леко преодолим - един измежду Даниел Еванс (Великобритания) и Жоао Соуса (Португалия).

"Мисля, че направих страхотен мач от началото до края. Цонга според мен не показа най-доброто си ниво днес, но винаги е бил един от най-трудните ми опоненти. Наслаждавах се на играта си. Всеки един ден тук е битка. Това не е настилка, на която можеш да играеш много през годината. Пазя добри спомени от "Уимбълдън". Винаги е важно да внимаваш в първата седмица и съм радостен, че я преминах", заяви победителят след мача.

В другите мачове от днес:

Кей Нишикори (Япония) - Стив Джонсън (САЩ) 6:4, 6:3, 6:2

Сам Куери (САЩ) - Джон Милман (Австралия) 7:6, 7:6, 6:3

Тенис Сандгрен (САЩ) - Фабио Фонини (Италия) 6:3, 7:6, 6:3