Един от най-уважаваните съдии по тенис в света Боб Кристиансен призна, че той и колегите му обсъждат вариант за бойкот на следващия мач на Серина Уилямс.

За да не се случи това, те трябва да получат извинение за държанието ѝ спрямо Карлос Рамос на финала на US Open.

Американката нарече арбитъра "лъжец" и "крадец", а после го обвини в сексизъм и дори - расизъм.

"Очакваме извинение от Серина към съдията, който водеше двубоя - категоричен е Кристиансен. - Ако не получим такова, може да бойкотираме следващия ѝ мач."

Никога не ни се е налагало да предприемаме такива мерки. Но съдиите са притеснени - това, което се случи с Карлос, може да се случи и на тях. Вършиш си работата и си сочен с пръст за това.

Сексизъм? Това е потресаващо. Няма сексизъм тук. Тя е избухвала по подобен начин и преди. Карлос е един от най-добрите съдии в света.

Когато някой получи предупреждение и наказание от точка, напрежението обичайно спада. Не продължават да атакуват съдията, както Серина го направи. Тя продължи.

Треньорът ѝ призна, че ѝ е давал указания. Серина нарече Карлос "крадец" и "лъжец". Това е очевидно нарушение. Както и чупенето на ракета.".

Самият Рамос е обявил пред колегите си, че не иска да ръководи мачове на Серина Уилямс поне в близките месеци. Вероятно желанието му ще бъде уважено.