Наоми Осака избухна в плач по време на първата си пресконференция след всичките скандали от "Ролан Гарос" насам.

Припомняме, че преди турнира от Големия шлем в Париж, японската звезда публично заяви, че няма да дава пресконференции след мачовете си, независимо с какъв резултат завършат те.

Това обаче бе в разрез с правилата на турнира, с които всеки състезател предварително се съгласява. Организаторите заплашиха Осака с наказание, а тя от своя страна реши да се откаже от надпреварата, определяйки го като "най-доброто решение за всички засегнати страни".

Ден по-късно чрез пост в социалните мрежи тя разкри за сериозни психически проблеми, с които се бори. Те са продиктувани от цялото напрежение и медийно внимание около нея, а задължението да участва в пресконференции само утежнява ситуацията.

Именно заради това тя пропусна "Уимбълдън", избягваше медийни изяви на Олимпиада, където дори запали огъня, но вече в Синсинати трябваше да участва в онлайн пресконференция.

Тя се изправи пред медиите за първи път от 31 май, като всичко започна наглед добре, но бързо се срина.

След въпрос на журналист от местен вестник в Синсинати, който бе свързан с това как смята да продължава да бъде спортист на топ ниво, ако не може да работи с медиите в този формат.

След въпроса последва кратка пауза, а Наоми Осака избухна в сълзи, след което изключи камерата си.

Все пак това не бе краят на пресконференцията, защото след нужното време да се успокои, Осака се завърна и продължи, но отговаряше предимно на въпроси на японски, зададе от медии в нейната родина.