Симона Халеп е застанала като последно препятствие на пътя между Серина Уилямс и рекорда в женския тенис.

Румънката (№7 в ранглистата на WTA) излиза като аутсайдер срещу фурията от Щатите във финала на "Уимбълдън" днес от 16 ч наше време.

На пръв поглед това е битка между Давид и Голиат, но бъдете сигурни, че всичко е възможно. Десетата в ранглистата Серина би Симона в 9 от 10-те им срещи досега, титлите в Лондон са 7:0 в полза на 37-годишната суперзвезда.

А тези от Големия шлем - 23 на 1!

При успех днес, Серина ще се изравни във вечната ранглиста по трофеи от четирите най-големи турнири с Маргарет Корт. Уилямс няма притеснения преди финала, въпреки че рекордната титла в Шлема и убягва от януари 2017-а, когато спечели 23-ата в Австралия.

"Спокойна съм, играя добре и съм тук за титлата", каза Серина преди мача.

Как може да я спре Симона?

"През годините се научих как да се противопоставям на Серина - сподели румънката. - Да, тя ме побеждава все така често, но имам своите оръжия и съм сигурна, че мачът ще е много труден за нея. Без съмнение, тя е най-добрата в историята на женския тенис и имам огромен респект към нейните постижения."

Експертите твърдят, че едно от споменатите "оръжия" на Халеп ще е да вкарва Серина в дълги разигравания. Или поне да опитва да го прави.

Дотук на турнира, американката има уникалната статистика, че е спечелила 75% от точките си в не повече от 4 удара за разиграване. Бърза и смъртоносна, търсеща директни уинъри, а не надхитряне.

Букмейкърите са убедени, че титлата е за Серина. Но това е финал... Преди година Анжелик Кербер бе аутсайдер срещу американката, но я победи на същия този "Уимбълдън".

Кой знае...?