Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов няма да играе следващата седмица на турнира по тенис на клей на АТП в Бостад (Швеция) с награден фонд 630 705 евро. Причината е, че той не успя да се придвижи от Сан Бенедето до Швеция заради стачка на въздушния транспорт в Италия, предаде БТА.

Късно след полунощ в петък Кузманов загуби на четвъртфиналите на сингъл на турнира от сериите "Чалънджър" в Сан Бенедето (Италия) с награден фонд 118 хиляди евро.

Втората ни ракета отстъпи драматично пред испанския квалификант Даниел Ринкон със 7:6(8), 1:6, 4:6, а срещата продължи над три часа.

Вчера пътниците на италианските летища бяха изненадани от огромни закъснения, тъй като наземните служители стачкуват и много полети бяха отменени. Авиокомпанията "Райънеър" (Ryanair) публикува съобщение, в което се казва, че полетите до и от Италия ще бъдат ограничени или отменени поради стачките.

"За съжаление, няма да мога да играя на невероятния турнир в Бостад заради стачка на въздушния транспорт в Италия", написа Кузманов в профила си в Инстаграм.