Сър Анди Мъри не се е отказал от мечтата си да изиграе един последен мач (или мачове) на "Уимбълдън", преди да се сбогува с тениса. Според неговия брат Джейми, двукратният шампион на Откритото първенство на Великобритания вече тренира и не чувства сериозни болки в контузеното бедро.

През януари Мъри, който бе и №1 в световната ранглиста в един период от кариерата си, обяви оттегляне след отпадането му от Откритото първенство на Австралия. Но дни по-късно се зарече да каже "стоп" с участие на "Уимбълдън" - неговия "домашен" турнир.

Последва нова операция и в момента шотландецът вече тренира, но е далеч от сериозни натоварвания и състояние, което да го направи готов за игра. Сър Мъри е 218-ти в ранглистата на ATP, но организаторите на "Уимбълдън" с готовност обявиха, че ще му дадат уайлдкард, ако реши да играе в надпреварата. Тази година третият по ред турнира от Големия шлем е от 1 до 14 юли.

"По-вероятно е той да не е готов за това - призна Джейми Мъри. - Виждам желанието му, но времето е твърде малко, а и няма да е изиграл дори един мач преди "Уимбълдън", което прави участието му там изключително трудно. Но съм убеден, че той отново ще играе на тези кортове. Ще опита и догодина, просто за да се сбогува с тениса там."

Засега самият Анди отказва официално да каже как върви възстановяването. Той обяви преди дни само, че "болката е намаляла чувствително".