В интервю за сръбската телевизия SportClub Филип Крайнович спомена, че Роджър Федерер е оказал натиск на съдията по време на мача им в Базел.

Двамата се срещнаха във втория кръг и сърбинът загуби драматично с 2:6, 6:4, 4:6, което беляза началото на пътя на Маестрото към титлата в родината му.

26-годишният Крайнович, който стигна до №26 в световната ранглиста в средата на сезона, игра много слаба втора половина на годината и падна до №95, тъй като не успя да защити точките си.

"Целта ми е да съм №1. Това е предизвикателството. Но първо трябва да се върна до топ 50 и да мина предишния си рекорд. Мога да играя с всеки. Имах шансове да победя Федерер в Базел, но не ги използвах в третия сет.

Имам лош късмет с жребия и в седем или осем турнира от общо 12 се падам срещу финалист или победител. През следващата година ще играя с по-малко респект към големите.

Федерер е един от идолите ми, но в Базел не гледах на него като такъв. Ядосах се, защото оказа натиск върху съдията. Но това беше страхотен опит за мен да играя срещу него в родния му град. Вярвам, че и през 2019-а ще се срещнем", заяви Крайнович.