Медиите в Сърбия не пропуснаха да обърнат внимание на завръщането на Григор Димитров на корта. Българският тенисист вече изигра два мача на турнира Ultimate Tennis Showdown 2 в Ница, където загуби последователно от Ришар Гаске и Фелисиано Лопес.

На запад от Калотина припомниха, че Димитров е бил гост на Новак Джокович за Adria Tour и като един истински добър гост "не е дошъл с празни ръце, а е донесъл COVID-19, с който е заразил и част от останалите играчи". След множеството потвърдени случаи на коронавирус, остатъка от поредицата организирани от Джокович турнири съвсем логично бяха отменени.

Сърбите скочиха и на изказването на Григор след двата мача на френска територия. Българинът, който прекара задължителната 14-дневна карантина, не бе в най-добрата си форма и сам призна за това.

"Представянето му е достойно за "Оскар"! Изкара се жертва и почти се разплака", написаха в подигравателен тон от сръбското изданието Alo!, визирайки думите на Димитров, че пътят обратно е труден и няма да му е никак лесно да се възстанови.