Германската звезда в тениса Александър Зверев вече е в Мюнхен и се готви за местния турнир от категория ATP 250.

Световният №4 даде искрен отговор на въпросите, които получи на пресконференция и призна за лични проблеми и дискомфорт, който идва от неубедителните резултати.

С много сериозно лице Зверев бе самокритичен и каза, че не е доволен от резултатите си на клей кортовете. Призна за лични проблеми - раздяла с гаджето и невъзможността на баща му да пътува с него заради болест.

"Безпомощен съм заради това, което ми се случва. Когато тренирам, се чувствам много добре, но в официалните мачове не знам какво ми се случва. Сигурен съм, че това са леки проблеми, които ще мога да преодолея в следващите мачове. Ако успея да направя няколко поредни победи, смятам, че ще се върна на обичайното си ниво", признава Зверев.

"Винаги съм честен с вас и трябва да призная, че последните седмици не бяха лесни за мен. Баща ми не успява да пътува с мен, защото е в болница. Това е нещо ново за мен и се надявам той да се върне в предстоящите дни. Освен това приключих връзката с приятелката ми. Малко по малко се чувствам по-добре и се надявам тенисът да ми помогне да се откъсна от тези лоши моменти", добавя местната звезда.