Александър Зверев скоро ще направи седем месеца без професионален тенис, след като се контузи на полуфиналите на "Ролан Гарос" в мача срещу Рафаел Надал.

Олимпийският шампион разкри, че ще се завърне на 8 декември за демонстративния турнир Diriyah Cup в Саудитска Арабия. В началото на следващата година ще участва на Australian Open.

Дългото отсъствие на Зверев наподобява това на Доминик Тийм от миналата година, като австриецът все още има затруднения да намери предишната си форма.

"Много искам да се завърна на корта и да се състезавам на най-високо ниво след толкова дълга контузия. Най-добрите играчи ще са на демонстративния турнир, така че нивото ще е много високо. Много от тях идват след участието си на Купа "Дейвис".

Надявам се да удържа тяхното темпо и да мога да се представя подобаващо. Докато бях контузен ми липсваха много от играчите. Въпреки че сме опоненти на корта, ние сме приятели в тура. Един от тези хора е Доминик Тийм. Имам чувството, че не сме се виждали от две години.

През 2021-а той бе дълго време контузен, а сега това важи за мен. Знам, че и аз му липсвам, и въпреки че си пишем, отдавна не сме се виждали.

Не искам първият ми турнир след завръщането да е Australian Open, затова реших да играя на демонстративния турнир в Саудитска Арабия. Трябва да правя малки стъпки", каза германецът.