Положителният тест за коронавирус на Беноа Пер предизвика истинска суматоха на US Open.

Играчите са настанени в така нареченият "балон", където са напълно изолирани от външния свят и се смяташе, че заразата няма как да пробие.

Ето, че това за съжаление се случи, а притеснителното е, че контактните на Беноа Пер играчи продължават да се състезават в турнира.

Американската преса ги нарече "11-те на Пет", като се смята, че именно 11 тенисисти са имали близък контакт с французина в последнтие дни. Организаторите се усъмниха, че доста играчи са скрили контакта си с Пер, за да не бъдат изхвърлини от тура, 11 от тях обаче го направиха, макар и с половин уста.

Кристина Младенович например си призна, че е играла карти с Беноа Пер в хотела. Смята се, че в тази група са всички френски играчи, които са поддържали близки отношения помежду си в последната седмица. Това сподели Адриен Манарино, но пък други французи казаха, че само са си общували с Пер по телефона, в което организаторите се усъмниха.

Самият Пер от своя страна е признал, че в последната седмица е срещнал около 30 души, но с повечето от тях просто е разменил няколко любезни слова, без да прекара много време в близък контакт.

Именно заради тези "11-те на Пер", в уж напълно безопасният "балон", бе създаден нов 'балон".

Този "балон в балона" е предназначен специално за контактните на беноа Пер лица, които вече са с напълно ограничен достъп.

Към тях е прикачена денонощна охрана, която се грижи за пълната им изолация и спазването на карантината.

Те също така не могат да използват асансьорите, да докосват парапета на стълбището, да се хранят в ресторанта и още редица нормални неща в ежедневието на тенисиста.

Все пак остава странен факта, че те играят своите мачове.