Често чуваме, че в спорта няма млади и стари, но годините оказват своето влияние и на големите шампиони.

Такъв е примерът с Винъс Уилямс, която дни преди 43-ия си рожден ден, все още играе на професионално ниво, а и опитва да се върне на познатото ниво.

По-голямата от сестрите Уилямс е едва №696 в света, но с "уайлд кард" получи правото да учства в основната схема на турнира в Хертогенбош, където жребият си направи шега с нея.

Той я противопостави срещу друга участничка с "уайлд кард", но с коренно различен опит в тениса. Става въпрос за 17-годишната Селин Наеф от Швейцария.

Винъс Уилямс започна да играе на професионално ниво 11 години преди нейната съперничка да се роди, като до раждането на Наеф, американката вече имаше пет титли от Шлема, беше №1 в света.

По това време тя имаше и впечатляващ актив на двойки, който се изразяваше в олимпийска титла, както и шест титли от Шлема.

Винъс обаче имаше доста тебък мач снощи, когато допусна обрат от далеч по-младата си опонентка и загуби с 6:3, 6:7, 2:6.

А това се случи пред погледа на нейната по-малка, но по-успешна в тениса сестра - Серина, която бе дошла в нидерландското градче, за да гледа може би един от последните мачове в кариерата на сестра си Винъс.

 

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО