Серина Уилямс разкри, че ако началото на тенис сезона не бе забавено заради пандемията от COVID-19, то тя по всяка вероятност е нямало да вземе участие в Australian Open. 23-кратната шампионка от Големия шлем се отказа от участието си на “Ролан Гарос” точно преди мач с Цветана Пиронкова, като причината бе контузия на ахилесовото сухожилие.

Сега, вече напълно възстановена, Уилямс отново се готви за мач с българската тенисистка, след като изкара задължителната карантина в Мелбърн и започна участието си в Yarra Valley Classic. 

“Това отлагане на турнира и избутването му напред във времето бе чудесно за мен, защото определно ми помогна да се възстановя и да се доближа до най-доброто, на което съм способна. Нуждаех се от време и получих точно това. Дълго време не можех да тренирам заради контузията”, каза Серина, която победи Дария Гаврилова от Австралия в два сета при завръщането си на корта.

Обикновено Australian Open се провежда през януари, но с оглед на ситуацията в световен мащаб тази година началото му ще бъде на 8 февруари.