Серина Уилямс се класира за третия кръг на "Ролан Гарос" след втора поредна победа над румънка.

23-кратната шампионка от Шлема трябваше да играе три сета, но победи с 6:3, 5:7, 6:1 Михаела Бузарнеску.

Така след успеха над Ирина Бегу в първия кръг, Серина взе два румънски скалпа, за да се класира за третия кръг, където я очаква нейната сънародничка Даниел Колинс. За всички е видно, че Серина е далеч от най-доброто си състояние, но в повечето ключови моменти мощта и огромният опит на американката оказваха своето влияние.

Мачът за Уилямс, която продължава с всички сили да преследва тази 24-а титли не мина никак леко. Имаше моменти на нерви, напрежение, а и все пак американката загуби и сет, което със сигурност не влизаше в първоначалните й планове.

Първият сет започна доста равностойно, като до осмият гейм имаше само един брейкбол в мача, което е нетипично за двубой при дамите, още повече, когато замесена е Серина.

Бузарнеску обаче се защитаваше отлично и още с началото показа на Уилямс, че мачът няма да е лесен. Ключовият момент обаче дойде в осмия гейм, когато Серина получи втория си брейкбол и този път се възползва. Тя поведе с 5:3, а след това затвърди пробива и затвори сета с 6:3.

Във втория сет на корта стана доста по-интересно и нажежено. Самата Бузарнеску видя, че без да рискува няма как да измъкне нещо, а това направи двубоя далеч по-интригуващ.

Серина пропиля четири брейкбола, което видимо я изнерва, а и тя гневно поиска обяснение от съдията на стола за някои точки. И след изпуснатите шансове и показаната нервност, Бузарнеску поведе с 40:0 при сервис на Серина, като макар да се стигна до изравняване, румнънката си изработи нов брейкбол, който реализира, за да поведе с 4:2.

Серина обаче веднага върна пробива, а мощният й рев в този момент показа както означава за нея спечелването на този гейм.

А пропуснатите шансове за Серина продължиха, защото при 5:5 тя пропиля нови дра брейкбола, изостана с 5:6 и след това изненадващо допусна да бъде пробита, което прати сета в полза на Румънката. В тези моменти Бузанеску наистина играеше страхотен тенис, който й спечели аплодисментите дори на хората от щаба на Уилямс.

В заключителния трети сет обаче Серина хвърли всичко, а мощта й не даде шанс на Бузарнеску. Уилямс набързо поведе с 4:0, а след това без проблеми затвори и сета с 6:1, с което спечели мача.

Ето и всички резултати от женксата програма за деня:

Серина Уилямс (САЩ) - Михаела Бузарнеску (Румъния) 6:3, 5:7, 6:1

Виктория Азаренка (Беларус) - Клара Тоусон (Дания) 7:5, 6:4

Анастасия Павлюченкова (Русия) - Аля Томлянович (Австралия) 6:2, 6:3

Мадисън Кийс (САЩ) - Лейла Фернандес (Канада) 6:1, 7:5

Дария Касаткина (Русия) - Белинда Бенчич (Швейцария) 6:2, 6:2

Елена Рибакина (Казахстан) - Нао Хибино (Япония) 6:3, 6:1

Арина Сабаленка (Беларус) - Александрина Саснович (Беларус) 7:5, 6:3

Паула Бадоса (Испания) - Данка Ковинчич (Черна гора) 6:2, 6:0

Полон Херцог (Словения) - Каролине Гарсия (Испания) 7:5, 6:4

Маркета Вонрушова (Чехия) - Хармони Тан (Франция) 6:1, 6:3

Сорана Кристеа (Румъния) - Мартина Тревисан (Италия) 6:4, 3:6, 6:4

Катерина Синякова (Чехия) - Вероника Кудерметова (Русия) 7:6, 5:7, 7:5

Тамара Зиданшек (Словения) - Медисън Бренгъл (САЩ) 6:4, 6:1

Даниел Колинс (САЩ) - Анхелина Калинина (Украйна) 6:0, 6:2