Серина Уилямс говори пред сайта на "Ролан Гарос" ден преди старта на мачовете в основната схема на турнира.

И навръх рождения си ден - днес звездата от САЩ навършва 39 години. Тя преследва своята 24-а титла от Големия шлем, с която да изравни рекордното постижение на Маргарет Корт в женския тенис.

"Разбира се, че мисля за това - призна Серина. - Не оставям то да е някаква обсесия, някаква мания. Но искам да побеждавам и да печеля титли. Нищо друго не е достатъчно добро за мен.

Полуфинал? Чудесно... Но за мен няма да е велико постижение.

Никога не съм доволна от себе си, ако не съм взела титлата."

Уилямс стартира в Париж срещу друга американка - Кристи Ан, като се очаква да няма проблеми.

Въпреки че самата тя подчерта в интервюто, че липсата на каквито и да е мачове на клей преди "Ролан Гарос" прави подготовката за надпреварата много особена.

"Цялата година е странна, както и пътят към Париж - каза Серина. - Да нямаме турнири на червено преди това, такова нещо не се бе случвало. Но тренирам от няколко дни във Франция, в академията на Патрик Муратоглу, и имам някаква подготовка.

Важно бе да се отърся и от травмата, получена на US Open. Не съм готова на сто процента, но в хода на турнира ще влизам в кондиция."

Разбира се, въпросът за спортното дълголетие не може да бъде подминат. Серина влиза в 40-ата си година...

"Честно казано, не съм си и помисляла, че ще играя на тази възраст - призна Уилямс. - Но пък в момента не мисля за спиране. Искам да печеля мачове и турнири, за това мисля, а не за края на кариерата ми."