Малко повече от два месеца след драматичния финал на US Open между Серина Уилямс и Наоми Осака, американката проговори за скандала със съдията на стола.

Тогава португалецът Карлош Рамос отправи две предупреждения на рекордьорката по титли в Шлема, а след това и отне гейм заради наставления от треньора Патрик Моратоглу и хвърляне на ракетата.

Тя го нарече "лъжец" и "крадец" и скандализира с поведението си преди да загуби.

Серина бе глобена със 17 хиляди долара и оттогава изобщо не се е появявала на корта. Оправда поведението си с това на съдията, казвайки че той е трябвало да й даде "по-меко" предупреждение.

"Много хора не разбират това. Просто трябва да ми каже какво става, за да предупредя щаба си да спре да ми дава указания. На корта сме, за да победим или загубим с достойнство. Това съм правила през цялата си кариера", отсече американката.

Тя отново повдигна темата за сексизма и расизма и заяви, че остава зад думите, които изрече в часовете след финала.

"Аз съм черна жена и лимитът ми на непристойно поведение спрямо останалите е много по-малък. Това е положението. Буквално е факт. Не мога да се примиря с това и съм длъжна да говоря. Трябва положението да се подобри за следващото поколение", добави Серина.

Уилямс сподели, че е забравила инцидента и го е оставила зад гърба си:

"Не гледам телевизия и се опитвам да съм в нещо като собствен балон. Не ме интересуват мненията на хората. Нека живеят, както намерят за добре".