Серина Уилямс ще участва на US Open в търсене на своята първа титла от Голям шлем от началото на 2017-а, когато триумфира в Австралия.

В последните три сезона тя претърпя четири разочароващи загуби на финали, които я оставиха с трофей по-малко от рекордьорката Маргарет Корт и нейните 24 титли от Голям шлем.

Сега Серина е готова на всичко за триумф у дома, а отсъствието на голяма част от елита на женския тенис не прави турнира по-малко значим според нея.

Шест от топ 10 в женския тенис изобщо няма да пътуват до Ню Йорк, което при всички положения прави спечелването на US Open далеч по-лека задача.

Това според Серина обаче изобщо не е така.

"Все още трябва да спечелиш седем мача, независимо кой е срещу теб. Ако спечелиш титлата, трябва да и горд със себе си заради това, че си триумфирал в тези ненормални обстоятелства - без фенове и с всички тези правила и ограничения. Това ще бъде много сериозно психологическо изпитание.

Имам здравословни проблеми и не ми се иска да се заразя с Covid-19, или ако все пак се случи, бих искал да премине по-леко. Предвид проблемите ми с белите дробове реших, че оставането в хотела би било твърде рисковано за мен. В къща контролът е по-лесен, а аз имам нужда да съм максимално спокойна и съсредоточена, за да играя добре.

Тази година е специална. Това е нещо, с което не сме се сблъсквали досега. Изживяваме исторически момент, от който трябва да извлечем поуки", сподели тя.