Серина Уилямс попадна в две респектиращи женски класации на Forbes за 2019 г., с което пренаписа историята. Рекордьорката по титли от Големия шлем е един от най-популярните спортисти изобщо за новия век.

Серина е №79 в списъка със 100-те най-влиятелни жени в Америка за годината.

Тя има инвестиции в 34 стартъп програми, в малки и средни бизнеси, обединени под шапката на Serena Ventures. Любопитното е, че 60 процента от компаниите, на които тя е партньор и в които влага парите си, са основани от жени.

Уилямс притежава и дялове в Маями Долфинс, култов отбор по американски футбол, както и във все по-добре печелещата асоциация по смесени бойни спортове UFC. И двете инвестиции и носят страхотни дивиденти, след като акциите на тези компании са поскъпнали сериозно за последните години.

Състоянието на Серина е оценявано на около 225 милиона долара към момента, като едва малко над 89 милиона са спечелени от наградни фондове в тениса. Именно това я нарежда и в другата класация, в която за първи път се появява спортист.

Тя се нарича America's Richest Self-Made Women или Най-богатите жени в Америка, които сами са се издигнали, сами са изкарали парите си. Не наследници на милиардери или солидни бизнес семейства.

В нея Серина Уилямс заема 80-о място.

"Аз искам да съм брандът, а не просто лицето на бранда - казва тя за Forbes. - Мога да печеля парите си с мозъка си, не само с бекхенда. Харесват ми малки компании, в които се залага на иновации, на мислене, на креативност. В тях инвестирам."

На 37 години американската звезда в тениса продължава да е активна и на корта, като не се отказва да преследва 24-ия си трофей в Шлема. В момента Серина е №10 в ранглистата на WTA.