Носителката на 23 титли от Голям шлем - Серина Уилямс, безспорно е сред водещите звезди не само в тениса, но в целия свят на женския спорт.

Американката също така е сред най-разпознаваемите лица в света що се отнася до борбата за равенство между половете.

Тя неведнъж е изразявала несъгласието си със сериозните разлики в наградните фондове между мъже и жени, както и според нея пренебрежителното отношение към дамския тенис.

В интервю пред "Huffpost" тя коментира именно темата около неравенството в половете. Тя също така говори за майчинството и своето бъдеще.

"Направихме огромни стъпки в тази посока, но има още много път да извървим, докато постигнем равенство между половете, не само в спорта. Независимо дали гледате тенис, футбол или баскетбол, навсякъде положението е едно и също. Важно е да се осъзнае, че има още много за подобряване и всички заедно трябва да постигнем това.

Усещам това неравенство постоянно. Понякога на турнирите трябва да се боря за другите момичета, за да може хората да ги видят на големите кортове. Те са запазена територия само за мъжете, сякаш става въпрос само за мъжки спорт.

Възхищавам се на моята сестра Винъс и на майка ми. Те ме вдъхновяват всеки ден. Моята майка, която е нямала 20 милиона долара, но все пак е отгледала 5 деца. Такива жени има навсякъде покрай нас, а хората ги пренебрегват.

Надявам се моята дъщеря да не се сблъска с всичкото това неравенство. Тя ще бъде черна жена, макар всъщност да е от смесена раса заради баща си. Животът ще бъде по-труден за нея.

Работиме, за да бъде нейният живот по-лесен от моя, както моят бе по-лесен от този на моята майка. Искам да я подготвя за трудните неща, които ще я съпътстват. Искам да й дам съвет как да ги преодолее.

Искам да бъда за пример, успехът на една жена трябва да вдъхновява дргугите, трябва да се подкрепяме".