Носителката на 23 титли от Големия шлем - Серина Уилямс, вече 10 месеца е далеч от корта заради травма, която получи миналия юни.

40-годишната американка вече пети сезон преследва мечтаната титла №24 от Шлема, с която да изравни вечния рекорд на Маргарет Корт, но тази цел все й убягва. С дългото отсъствие от корта изглежда ще е все по-трудно за Серина да се завърне на ниво, че да спечели титла от Шлема, а самата тя разкри, че от доста време не това е нейният приоритет в живота.

Естествено, че за Серина основната цел е отглеждането на нейната дъщеря Олимпия, като дългогодишната №1 в тениса разкри и за много тежки усложнения при нейното раждане.

"Залогът за мен се промени откакто имам своята дъщеря. Срещу името ми има 23 титли от Шлема, повече от всяка друга активна тенисистка. Победите вече не са необходимост, а въпрос на желание.

Все още искам титли, успехи и признание, но не те са причината да се будя сутрин. Това е красивата ми дъщеря, която имам да науча на много други неща, освен победата.

Научих се да се изтупвам след загуба, да отстоявам това, в което вярвам на всяка цена, дори и да е адски непопулярна позиция. Раждането на моята дъщеря бе доказателство колко силно трябва да крещиш, за да бъдеш чут.

Разбрах, че съм бременна два дни преди Australian Open. Тялото ми вече не се подчиняваше. То се интересуваше от растящия в мен живот, не от тениса.

С всяка следваща тренировка ми ставаше все по-трудно, изморявах се повече, но въпреки това спечелих седем мача в Австралия без загубен сет".

Серина разкри, че след раждането се е чувствала ужасно, сякаш умира. Тя дълго време е настоявала пред лекарите да бъде прегледана на скенер.

В крайна сметка прегледът е установил кръвен съсирек в белия дроб, като за щастие навременното засичане е спасило нейния живот.