Серена Уилямс даде интервю, в което разкри, че обича да показва "красивата черна жена" на обществото.

Тенис шампионката, която вече е на 39, грейна на корицата на британското списание Vogue за ноември и отново изрази възмущението си от това, че не й се плаща достатъчно и качествата й не се ценят.

"Никога не съм човек, който иска да има друг цвят на кожата или да е от друга раса. Харесва ми коя съм и как изглеждам.

Харесва ми да показвам красивата черна жена. За мен това е перфектно и не бих го променила по никакъв начин", сподели американката.

Тя коментира и разликата в телосложението между нея и сестра й Винъс, която е много по-слаба и структурата й се е приемала по-нормално от обществото.

"Не виждах хора по телевизията, които изглеждат като мен, по-широки. Нямаше позитивен образ на този тип жена. Бяха други години. Забележително е как тялото ми ми даде кариера и съм много благодарна. Искаше ми се да го разбера по-бързо. Осъзнах го, когато се появи дъщеря ми", добави Серина.

23-кратната шампионка от турнири в Големия шлем обсъди и въпроса с движението за защита на тъмнокожите Black Lives Matter, което набра популярност след убийството на Джордж Флойд:

"Видяхме неща, които бяха скривани в продължение на години. Неща, през които трябва да минаваме. Преди това хората не можеха да си извадят телефоните и да заснемат такива видеа.

В края на май толкова много хора ми писаха "съжалява за всичко, през което си минала". Хората започват да осъзнават. Отговарях им "не сте ли виждали това и преди?". Говоря за тези неща през цялата си кариера."