Родният тенисист Адриан Андреев и френският му опонент Корентен Муте отнесоха сериозни глоби заради грозните сцени, които сътвориха след края на мача си от "Чаланджър" турнира в Орлеан.

Тогава вместо да се поздравят след края на двубоя, който Андреев спечели, двамата се сдърпаха и опитаха да се сбият, като се наложи намесата на съдията на стола, който слезе да разтървава тенисистите.

Заради грозните и изключително рядко срещани действия за този спорт, двамата замесени ще платят глоби от по 10 000 евро, съобщава френският "Ла Републик".

Версията на Андреев за спречкването бе, че Муте го е провокирал и обиждал през целия мач, а по време на загрявката дори умишлено е изстелвал топката в тялото му с всичка сила.

Андреев дори затвърди думите си с публикуване на запис от загрявката, но това разбира се не оправдава реакцията му след мача, когато наистина изглеждаше, че иска да набие Муте.

"По време на мача наистина се чувствах зле, той не спираше да ме провокира. Още в Италия на предишния ни мач той започна да ми говори и да ме пита какъв ми е проблемът. Аз нямах проблем с него, победих го. Той ме напсува на мрежата. Той явно има проблем с мен, аз нямам с него", каза Андреев веднага след мача.

Според АТР родният тенисист, който е №211 в ранглистата е спечелил 31 761 от наградни фондове през сезона, като сега ще трябва да плати огромна част от тях под формата на глоба.

ИЗБРАНО